All in house service

Vlek verwijderen

Een bank kopen lijdt regelmatig tot klachten.

Natuurlijk denkt u bij het kopen van een bank niet gelijk aan fabrieksfouten, leveringsproblemen of andere klachten. Toch kan het zijn dat u ontevreden bent met de aankoopn van uw bank. De meest voorkomende klacht bij de Geschillencommissie Wonen is al jaren ‘plooien in banken’ en ‘inzakkende vullingen’. Laten we hierover duidelijk zijn: dat hoort bij banken! Een bank wordt handmatig gestoffeerd en een matig of niet rekbare bekledingsstof kan nu eenmaal niet zonder plooien rond of juist hol gestoffeerd worden. 

Ook dat zitkussens inzakken is normaal. Dat gebeurt de eerste maanden van gebruik en daarna stabiliseert het.  Het komt wel eens voor dat er te hoge plooien zijn (dan slijt de bekleding daardoor te snel) of dat kussens te veel ingezakt zijn, maar niet vaak. 
Ook dat de bank gaat ‘pillen’ horen we regelmatig. Pilling is het afgeven van losse vezels uit de stof die zich in bolletjes samenklonteren op de stof. Het is geen gebrek, want ze kunnen, zonder de kwaliteit van de stof of de duurzaamheid aan te tasten, met een pillingtondeuse worden afgeschoren.
Bij hoekbanken komt vaak voor dat de klant verbaasd is dat het hoekelement anders zit dan de andere zitplaatsen. Ook dit is normaal. Een hoekelement is anders van opbouw, omdat er geen voorregel is waaraan de ondervering kan worden bevestigd. 
Wat u zeker wel mag verwachten is dat de aan u geleverde bank zo is als in de showroom. Vandaar dat wij het raadzaam vinden altijd bij onze woonwinkel te komen kijken, om te proefzitten en advies te vragen, voordat u uw definitieve keuze maakt en u bestelling plaatst. 
DutchEnglishFrenchGerman