Een nieuwe bank kopen is een behoorlijke aanschaf. Niet alleen wat betreft de prijs, maar dit meubelstuk is ook heel bepalend voor de sfeer in de huiskamer. Wil je weten welke soort bank goed past in jouw interieur? Wij helpen je op weg.

NIEUWE BANK KOPEN?

Kies je voor een designbank die prachtig staat naast die exclusieve lamp, of ga je voor de bank die enorm comfortabel zit? Een kwestie van smaak. Toch zijn er een aantal algemene tips voor als je een bank kopen gaat.  Een gedeelte van ons ruim aanbod banken staat online.

TE GROOT
Wanneer je in de winkel langs al die verschillende banken loopt, dan lijken ze kleiner dan wanneer je ze in je eigen huiskamer plaatst. Op deze manier zijn er al aardig wat te grote exemplaren aangeschaft. Meet de bank zorgvuldig op in de winkel en boots deze vorm na in jouw woonkamer. Bijvoorbeeld door de grond te beleggen met tijdschriften of kranten, of door er een aantal stoelen ter grootte van de bank neer te zetten. Zo krijg je een aardig idee van de bank en kun je beter inschatten of hij eventueel te groot is. Voor een grote ruimte is het van belang een grote bank aan te schaffen, maar twee banken of een bank met twee loveseats kan natuurlijk ook.

Vlekken
Met kinderen of huisdieren in huis is de kans op vlekken op de bank groot. Het is handig hieraan te denken bij de aanschaf van een nieuwe bank. Gelukkig hebben wij een oplossing voor vlekken in meubels met onze all in house service.

COMFORT

Bij het kiezen van een bank is belangrijk te bepalen waarvoor je hem wilt gebruiken. Is het een actieve zitbank? Bekijk dan de banken met een kort zitgedeelte. Meer op zoek naar een relaxbank? Laat dan je oog vallen op een wat diepere bank met een zacht kussen. Wil je er ook op liggen, dan is de lengte van de bank belangrijk en is een hoekbank ook een goede optie. Een uitgesproken relaxbank kun je actiever maken door er grote kussens op te leggen, hierdoor kun je rechter op zitten. Handig voor als er visite is.

KLEUR
Een kleurige bank is een echte eyecatcher in de huiskamer, maar kan ook snel vervelen. Handiger is om een bank in een neutrale kleur te kiezen en dan te spelen met kleurige plaids of kussens. Op deze manier kun je de dessins en kleuren eens in de zoveel tijd makkelijker wisselen.
ONZE FAVORIETEN